Sparrenkegelzwam of muizenstaartzwam?

Ik heb altijd gedacht dat een kleine zwam op een kegel van een spar de sparrenkegelzwam is. Is ook wel een hele logische naam. Bij de voorbereiding van dit bericht kwam ik echter op de site van vroege vogels ook de muizenstaartzwam tegen. Ook deze groeit op kegels, alleen heeft de hoed van deze paddestoel een lichte rand. De kleur van de hoed van de sparrenkegelzwam is donkerder. Ik hou het er dan ook vooralsnog op dat het hier om een muizenstaartzwam gaat en niet om een sparrenkegelzwam. Het plaatje is in ieder geval erg sfeervol en daar ging het mij vooral om.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s