Een zwartkop met een bruin petje?

Op 8 april heb ik een bericht geplaatst over een zwartkop in de pruimenboom. Het ging daarbij om een mannetje, te herkennen aan het opvallende zwarte petje. Het vrouwtje heeft een bruin petje. Verleden week heb ik deze ook eindelijk weten te spotten. Het lijkt er op dat ze in de buurt een nest hebben. Vanuit een hoge boom bij de buren in de tuin vliegt het vrouwtje geregeld naar een andere boom om insecten te vangen tussen de jonge blaadjes. Zou het nest in de hoge boom zitten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s