Meer grutto’s door de weidevogelboer?

De grutto’s zijn in de polders achter de dijk bij Formerum, Lies en Hoorn op Terschelling op dit moment al van verre te horen. De vogelbescherming zet zich in voor het behoud van de weidevogels en heeft hiervoor een project genaamd weidevogelboerderijen opgezet. Op de website weidevogelboerderijen lees ik dat een boer in Formerum mee doet aan het netwerk van weidevogelboeren en verschillende maatregelen neemt om de weilanden voor weidevogels aantrekkelijk te maken en te houden. Een goede zaak voor de weidevogels zelf en voor de bezoekers van Terschelling  is het een lust voor het oog en het oor.

WeidevogelsWeidevogels

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s