Zangers in de Weerribben

Mijn wandeltocht door de Weerribben is al weer een paar weken geleden, maar het ontbrak mij aan tijd om uit de vele foto’s een selectie te maken. Hierbij een kleine selectie van de vele zangvogels die we tijdens de wandeltocht tegen kwamen en waarvan ik vervolgens ook nog de kans kreeg om ze te fotograferen. Dat blijft toch een grote uitdaging: de zang van de vogels herkennen,  ze vervolgens ook nog weten te spotten tussen het riet of het groen en dan ook nog  op een verantwoorde manier zo dicht in de buurt komen dat een foto maken mogelijk is. Bij de eerste stap ‘het herkennen van de zang’ kreeg ik dit keer hulp van een kenner in ons gezelschap en de app Tjilp! op mijn I-phone bleek daarbij ook erg handig. De daarop volgende stappen zijn met mijn 100-400 mm Canon-lens bij onderstaande foto’s redelijk gelukt. Ik blijf echter jaloers kijken naar de haarscherpe foto’s die ik regelmatig op internet aantref.

Rietgors

Rietzanger

Roodborsttapuit

Braamsluiper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s