Het rode zwavelkopje vanuit een ander perspectief

Bij het fotograferen van paddestoelen is het de kunst om een orgineel perspectief te kiezen. Te vaak worden paddestoelen van bovenaf gefotografeerd en dat levert nogal saaie eendimensionale plaatjes op. Door een laag persepctief te kiezen komen de paddestoelen veel beter in beeld. De mooie wazige achtergrond zorgt er bovendien voor dat de paddestoelen goed tot hun recht komen en er diepte in de foto komt.

Een foto van paddestoelen wordt ook interessanter en spannender door meer naar de details te kijken. In onderstaand voorbeeld zien we de hoeden van de paddestoel van heel dichtbij. Het blad van de varen zorgt er voor dat er diepte in de foto komt. Ook geeft het een wat vervreemdend effect omndat niet direct duidelijk is dat het om paddestoelen gaat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s