The Vagrant Darter

The Vagrant Darter (Sympetrum vulgatum) dragonfly is a common species In the Netherlands. You can find them in the sun in the neighbourhood  of all kinds of standing and weakly flowing water types. They can be recognised by the red color (male) and ‘mustachio’: the black mark on the forehead (between the eyes) runs along the rims down.

De steenrode heidelibel (Sympetrum vulgatum) is een algemeen voorkomende soort  in Nederland. Ze zijn vooral in de zon te vinden in de buurt van stilstaande en zwak stromende types water.  Ze zijn herkenbaar aan de rode kleur (mannetje) en ‘hangsnor’: het zwarte streepje op het voorhoofd (tussen de ogen) die langs de oogranden naar beneden loopt.

Ther Vagrant Darter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s