The magic of the sunset on Texel

 20150803-_MG_2688_1

Sunset at the Slufter on Texel

De Slufter on the island Texel is the only area in the Netherlands with an open connection to the sea. This has resulted in a truly breathtaking scenery. Only plants that are able to cope with the salt water grow here, such as sea lavender and sea aster. These plants blossom during the summer months and colour De Slufter pink, lilac and purple. The presence of salicornia gives the valley a red glow during autumn. Here, all you hear are the sounds of birds and the distant sea. Source and further information: http://www.texel.net/en/about-texel/nature/de-slufter/

De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd kan binnenstromen. Het resultaat: een werkelijk adembenemend landschap. Er groeien alleen planten die het zoute water kunnen overleven, zoals lamsoor en zeeaster. Als ze in de zomermaanden in bloei staan, kleuren ze de Slufter roze, lila en paars. In het najaar geeft zeekraal het gebied een rode gloed. Hier hoor je alleen vogelgeluiden en het geruis van de zee. Bron en nadere info: http://www.texel.net/nl/over-texel/natuur/de-slufter/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s