Looking in the blue eyes of a Grass snake

20150905-2015_09_05_4098

I am not a great fan of snakes. I wouldn’t get so close, lying on the ground, if there wasn’t an expert standing on my side  ready to rescue me. In fact this grass snake (Natrix natrix), sometimes called the ringed snake or ‘water snake’ is harmless and non-toxic for humans. It is a shy and quiet kind that even with direct threat rarely bites. It is often found near water and feeds himself almost exclusively with amphibians. His blue eyes indicates that he will peel his skin of soon .

Ik ben niet zo’n fan van slangen. Ik zou dan ook nooit liggend op de grond zo dicht bij een slag komen als er geen expert naast mij stond die mij kan redden als het nodig is. Deze ringslang (Natrix natrix) is echter ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een verlegen en stil soort slang die je niet zomaar zal bijten. De slag is vaak te vinden in de omgeving van water en leeft bijna voornamelijk van amfibieën. De blauwe ogen duiden er op dat hij binnenkort gaat vervellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s