Overijssel: Garden of the Netherlands

Overijssel is also called the ‘Garden of the Netherlands’ because of its varied landscape. This is partly due to the large number of estates. The Havenzatenpad is a beautiful long-distance trail (LAW 12) from Steenwijk to Oldenzaal, where you pass several Havezaten (fortified houses of the old Overijssel nobility). The last two years I have spend several weekends to complete the total distance of 272 kilometers. The estate the Haer in Oldenzaal was the last one, just before the end of the trail at the station in Oldenzaal.

Overijssel wordt ook wel de’ Tuin van Nederland’ genoemd, vanwege het afwisselende landschap. Dit is mede te danken aan het grote aantal landgoederen. Het Havenzatenpad is een  bijzonder mooie lange afstandswandelpad (LAW 12) van Steenwijk naar Oldenzaal waarbij je verschillende Havezaten (versterkte huizen van de oude Overijsselse adel) passeert. Ik heb er de afgelopen twee jaar verschillende weekenden over gedaan om de totale afstand van 272 kilometer af te leggen. De Havezate de Haer in Oldenzaal was de laatste vlak voor het eindpunt bij het station in Oldenzaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s