The monkeys of Sri Lanka

I just came back home from a round trip through Sri Lanka. An intensive and inspiring trip with lots of beautiful encounters and tropical landscapes.  When I try to characterise the trip with some basic keywords,  it might be something like the following: tuk-tuk, friendly people, safari, wildlife, Buddha, stupa, Hinduism, tea, herbs, fruits, very hot chillie, fishing, beach and sea. During the next weeks I will upload them onto  my stocksite portfolios e.g. on iStock.

As a start the monkeys of Sri Lanka. Two types of monkeys live on Sri Lanka: Common Langur and Toque macaque. You can find them every where and they are very intelligent and brutal! For example : they know the difference  between a bottle of water and coca cola and will grap the cola from your bag very rapidly if they have he chance.

Ik ben net teruggekomen van een rondreis door Sri Lanka. Een intensieve en inspirerende reis met veel mooie ontmoetingen en tropische landschappen. Als ik  de reis met een aantal sleutelwoorden moet kenschetsen, is het zo iets  als: tuk-tuk, vriendelijke mensen, safari, wildlife, boeddha, stupa, hindoeïsme, thee, kruiden, fruit, hot chillie, vissen, strand en zee. In de komende weken zal ik een aantal foto’s plaatsen die bij deze sleutelwoorden passen en alle foto’s uploaden in mijn stockfoto portefeuilles. Zie bijvoorbeeld  iStock

Als eerste begin ik in  deze post met de apen van Sri Lanka. Twee soorten apen leven in Sri Lanka: langoeren en makaken. Je kunt ze overal vinden en ze zijn intelligent en heel brutaal! Ze weten bijvoorbeeld hel goed het verschil tussen een fles water en een fles coca cola en zullen de cola heel snel uit je tas pakken als ze de kans krijgen.

2 responses to “The monkeys of Sri Lanka

    • Ja Peter, dat begrijp, maar inderdaad beter van niet. De kleine aapjes die ik aan een halsbandje op Sri Lanka rond heb zien lopen waren een bijzonder onprettig gezicht. Beter zo spelend in de buurt van moeder in het wild.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s